Protetică dentară

Ce este protetica dentară?

Protetica dentară reprezintă acea ramură a stomatologiei care are ca scop refacerea dinților afectați sever, înlocuirea celor lipsă sau refacerea totală sau parțială a danturii arcadei.

 

Această ramură acționează și independent pentru tratarea problemelor menționate anterior, dar vine și în completarea altor ramuri ale stomatologiei.

 

Un bun exemplu în acest sens este implantologia, unde coronițele dentare sau protezele fixe pe implanturi reprezintă etapa finală a tratamentului.

dentland

Tehnologia duce protetica la un alt nivel

Evoluția tehologiei face ca protetica dentară să fi evoluat foarte mult în ultimul timp, această evoluție aducând numeroase beneficii. 

 

Tehnologia Cad-Cam este cea care face ca protetica dentară să fie extrem de sigură, precisă, oferind posibilitatea tehnicianului modern să modeleze și să frezeze dantura cu ajutorul computerului.

Prima etapă în cadrul acestui proces este amprentarea digitală a danturii cu ajutorul unui scanner, principalul beneficiu fiind acela de a scapa de mulajele incomode.

 

Imaginile obținute în urma scanării sunt transmise către calculator și către mașina de frezat care începe executarea lucrării prin doar câteva click-uri.

Astfel, timpul necesar obținerii rezultatului este de doar 2-4 zile, comparativ cu varianta clasică ce poate dura și câteva săptămâni, iar rezultate sunt excepționale, caracterizare de precizia unui computer.

dentland

Coroanele Dentare

Coroanele dentare reprezintă piese protetice care au ca scop reconstruirea unui dinte, redându-i acestuia atât funcționalitatea, cât și estetica.

 

Aceste piese protetice sunt necesare atunci când plombele nu pot rezolva problema (dinți afectați sever de o carie, sparți, ciobiți etc.) 

 

În funcție de materialul din care sunt realizate, există mai multe tipuri de coroane, printre care se numără:

dentland

Coroanele integral ceramice

Acestea reprezintă varianta cea mai estetică de protezare, materialul fiind capabil să imite chiar și transluciditatea dintelui natural. În plus, se poate lucra cu culoarea materialului, astfel încât rezultatul să fie identic cu ceilalți dinți naturali.

 

Tot în cazul acestui tip de coroane dentare București este foarte important de menționat faptul că sunt biocompatibile, dar și extrem de rezistente, acomodarea pacienților cu rezultatul final fiind extrem de rapidă.

dentland

Coroane din porțelan pe schelet metalic

Coroanele de acest tip reprezintă o opțiune de protezare cu numeroase beneficii precum durabilitate, rezistență și estetică. Succesul tratamentului ține și de șlefuirea dintelui rămas, fiind necesar suficient spațiu încât să permită grosimea materialului selectat. 

 

Trebuie specificat faptul că în timp, aceste tipuri de coroane dentare București pot lăsa la vedere linia metalică de la baza dintelui, odată cu retragerea gingiei. Pentru cei care doresc să evite acest dezavantaj ce poate apărea în timp, există varianta unui guler de porțelan care acoperă partea metalică.

dentland

Coroanele de aur

Sunt variante mai puțin estetice de reconstrucție, dar sunt utilizate în cazuri speciale în care alte tipuri de materiale nu sunt indicate.

 

Durabilitatea foarte ridicată le face să fie ideale pentru pacienții care au obiceiuri precum scrâșnirea dinților, pentru cei cu mușcături puternice sau pentru dinții care au nevoie de sprijin puternic.

Punți Dentare

Punțile dentare reprezintă elemente protetice ce au ca scop protezarea unor lipsuri de pe arcadă, acoperind spațiul lipsă prin legătura cu dinții învecianți pe care se va sprijini această punte.

 

Elementele care compun puntea dentară sunt corpul punții și elemente de agregare, corpul având rolul de a acoperi spațiul lipsă, iar elementele de agregare fiind cele prin intermediul cărora se fixează puntea de dinții vecini.

 

Dinții pe care se va fixa puntea trebuie să fie șlefuiți, dar aceasta se poate fixa și pe implanturi.

 

Chiar dacă vă confruntați cu probleme simple sau cu unele mai complexe, atât medicii, cât și tehnicienii clinicii noastre sunt pregătiți să vă ofere soluțiile potrivite pentru refacerea danturii și obținerea unui zâmbet estetic, dar și funcțional.

 

Punți dentare București, tratamentul protetic din cadrul clinicii Dentland care ajută la refacerea danturii.

dentland