Ortodonție

Ce este ortodonția?

Ortodonția este ramura medicinei stomatologice care are ca scop corectarea poziției dinților, procesul realizându-se cu ajutorul aparatelor dentare.

 

Scopul principal al procedurilor ortodontice este acela estetic, de a îmbunătăți imaginea generală a feței, dar, la fel de important fiind și cel funcțional.

 

Astfel, odată cu corectarea poziției danturii se îmbunătățește sănătatea dinților și a gingiilor și funcția masticatorie.

 

Ortodonție București, un serviciu premium pe care îl puteți găsi în clinica Dentland.

ortodontie 1

Având în vedere importanța beneficiilor menționate, este important să le detaliem:

dentland

Estetica danturii

Felul în care arată rezultatul final în urma tratamentului de îndreptare a danturii este considerat în rândul pacienților principalul beneficiu.

 

Scopul principal este obținerea unei danturi drepte, perfect aliniate, eliminând posibilele complexe cauzate de o dantură strâmbă și îmbunătățind stima de sine.

 

În plus, purtarea aparatului dentar în zilele noastre a devenit un obnicei la modă, demostrând grijă pentru sănătate, iar varietatea modelelor aparatelor dentare permite alegerea în funcție de cerințele estetice ale fiecărui pacient.

dentland

Sănătatea danturii

Îndreptarea danturii vine cu multe avantaje. Facilitând igiena care, de cele mai multe ori era îngreunată în cazul dinților suprapuși, înghesuiți, se menține sănătatea pe termen lung a danturii, evitându-se apariția cariilor, apariția parodontozei sau a altor afecțiuni dentare.

dentland

Îmbunătățirea funcției masticatorii

Problemele de ordin funcțional sunt de multe ori neglijate de către pacienți, chiar dacă funcția masticatorie este afectată de dinții malpoziționați. Însă, abia după corectarea poziției și îmbunătățirea funcționalității se văd efectele pozitive asupra sănătății danturii, a articulației maxilare și a masticației.

Ortodonția la adulți

Există o gamă variată de semne, unele mai evidente, altele mai puțin, în urma cărora ar trebui să solicitați o consultație la medicul ortodont. Printre acestea, cele mai importante probleme sunt:

dentland

Dinții din față de sus sunt înclinați (ieșiți) spre înafară – una dintre cele mai frecvente probleme dentare ortodontice.

dentland

Înghesuirea dinților – un maxilar puțin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinți, ducând la înghesuire. Pe de altă parte, unii pacienți pot avea spații semnificative între dinții lor, pe toată dantura sau doar anterior – diastemă (numită popular “strungareață”).

dentland

Asimetria – în special în cazul în care liniile mediane ale dentiției superioare și inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasării dinților spre una din părți sau modificării poziției maxilarelor.

dentland

Ocluzie adâncă – atunci când dinții de sus îi acoperă pe cei de jos prea mult (chiar pe toată lungimea lor) când închideți gura

dentland

Ocluzie inversă – atunci când dinții superiori calcă în spatele celor inferiori

dentland

Ocluzie deschisă – când dinții superiori și inferiori din față rămân la distanță atunci când cei din spate sunt în contact; limba este de multe ori încă vizibilă între dinții anteriori superiori și inferiori.

dentland
dentland

Dinți incluși – la unii pacienți, dinții definitivi au un ax de formare greșită în maxilar și erup (apar pe arcadă) în afara arcadei, sau nu erup, rămânând în os.

Toate aceste anomalii dentare se pot rezolva cu un aparat dentar București!

Ortodonția la copii

Încă de la vârsta de 7 ani, dinții și maxilarele celor mici au ajuns la un grad de dezvoltare care permite atât anticiparea problemelor, cât și acțiunea asupra acestora.

Trebuie menționat faptul că un tratament ortodontic cu cât este aplicat mai devreme cu atât este mai ușor și mai rapid.

În plus, iată câteva motive pentru care îndreptarea danturii este extrem de importă încă din copilărie:

dentland

Problemele ortodontice la copii afectează imaginea feței și a gurii, maxilarele și structura oaselor feței;

dentland

Corectarea poziției dinților îmbunătățește vorbirea corectă și procesul de masticație;

dentland

Dinții nealiniați sunt foarte greu de igienizat ducând în timp la apariția afecțiunilor dentare;

dentland

Problemele ortodontice netratate întodeauna se înrăutățesc, rezolvarea fiind cu timpul mult mai scumpă.

Aparat dentar copii București, cel mai sigur tratament pentru o dantură aliniată a copilului tău! 

dentland

Clear-Aligner, inovație în îndreptarea danturii

Clear-Aligner este un sistem inovator de îndreptare a danturii într-un mod eficient, modern și mai ales extrem de estetic.

 

CLEARCORRECT 

Grupul Straumann este un lider mondial în stomatologie ce dispune de cele mai inovatoare tehnologii, cu o reputație excelentă pentru calitate.

 

Compania elvețiană  studiază, dezvoltă și fabrică dispozitive medicale utilizate în stomatologie, cum ar fi implanturi dentare, componente protetice și materiale  de regenerare osoasă și tisulară încă din anul 1954. Precizia ingineriei elvețiene a fost demonstrată de-a lungul timpului prin cercetări științifice și dovezi clinice adunate de peste 35 de ani și susținute de peste 900 de publicații știițifice.

 

Cu ClearCorrect, aceștia au folosit toată cercetarea și experiența în realizarea unui sistem de aliniere clare care oferă rezultate de rezultate de înaltă calitate și predictibile pe care să te poți baza.

 

Deși se încadrează în categoria aparatelor fixe, pe lângă faptul că este format din gutiere transparente, acestea sunt și mobile și pot fi îndepărtate pentru a mânca sau pentru efectuarea igienei zilnice a danturii.

 

Tratamentul este unul personalizat, fiind format din câte 2 seturi de alignere care se schimbă la fiecare 2 saptămâni.

 

Un alt beneficiu extraordinar în cazul acestui aparat dentar București este că se exercită forțe controlate asupra procesului de îndreptare, în urma unei analize amănunțite și a unui set de calcule foarte exacte, iar rezultatul final poate fi vizualizat încă de la începutul tratamentului.

Indiferent că optezi pentru un aparat clasic sau îți dorești un tratament inovator, schimbarea începe cu o consultație unde specialiștii Dentland îți vor oferi cele mai bune soluții.

 

Tratamentele ortodontice cu ajutorul sistemelor de gutiere dentare   trasparente sunt din ce în ce mai populare, iar sistemele de astfel de gutiere sunt mai multe. Astfel, care este diferența dintre ClearCorrect și restul sistemelor, și care este sistemul cel mai bun?

dentland

Gutierele ClearCorrect sunt concepute  în urma multor ani de cercetări și experiență a grupului Straumann dintr-un material de foarte înaltă calitate numit ClearQuartz pentru a oferi mișcări eficiente și precise datorită elasticității excelente și adaptării. Acestea nu sunt numai mult mai confortabile decât aparatele dentare clasice cu bracketsi, dar și decât multe alte sisteme de gutiere transparente.

 

Acesta este cel mai subțire material folosit pentru gutiere transparente existent la ora actuală, cu gradul cel mai mic de vizibilitate dintre toate sistemele de gutiere transparente.

O limitare a gutierelor transparente este raportul dintre gradul de transparență și eficiență – cu cât mai transparent este sistemul de gutiere, cu atât mai mică este eficiența în a mișca dinții.

 

ClearQuartz păstrează de 10 ori mai mult din forța sa inițială decât restul sistemelor și își păstrează forma pe toată durata de folosire a alignerului, nu doar în primele câteva zile de purtare. 

 

ClearCorrect este metoda ideală de îndreptat dinții atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți datorită aspectului extrem de estetic și discret pe care îl oferă alignerele, spre deosebire de cel strident al bracketsilor clasici. Acesta nu intervine cu stilul lor de viață, nu afectează rutina zilnică de igienă a cavității orale sau modul de alimentație, neexistând restricții în privința alimentelor sau riscul de dezlipire al bracketsilor care întârzie și interferă cu planul de tratament.