Implantologie dentara

Ce este implantologia?

Implantologia reprezintă ramura medicinei stomatologice care prin intermediul implantului dentar reușește să realizeze cu succes tratarea unei edentații totale(lipsa tuturor dinților) sau parțiale(lipsa unui dinte).

 

Implantul dentar reprezintă cea mai modernă soluție de protezare, acesta fiind un stâlp din titan sub forma unui șurub cu rol de a susține artificial, dar stabil, dinții pierduți din diverse cauze.

Implanturile pot fi folosite să susțină o coroană sau pot fi utilizate ca și stâlpi pentru punți fixe și lucrări mobile.

 

Ele sunt confecționate din titan medical pur, un înlocuitor biocompatibil pentru dintele natural pierdut ceea ce înseamna că nu există reacții adverse la implant.

 

Lipsa unui dinte este o problemă extrem de întâlnită, cauzele acesteia fiind multiple, iar consecințele fiind extrem de îngrijorătoare în cazul în care problema este lăsată netratată.

dentland

Consecințele dinților lipsă

Lipsa unuia sau chiar mai multor dinți ar trebui să fie o problemă ce determină pe oricine să apeleze cât mai rapid la medicul stomatolog.

 

Necesitatea găsirii unei soluții vine din faptul că amânarea tratamentului nu aduce niciun beneficiu, ba chiar poate produce multe alte probleme.

 

Am ales să prezentăm câteva dintre cele mai îngrijorătoare consecințe pentru a face conștienți cât mai mulți pacienți de necesitatea acționării cu rapiditate în astfel de cazuri:

 • Resorbția osului;
 • Jena și disconfortul;
 • Probleme de masticație;
 • Afectarea dinților învecinați;
 • Schimbarea poziției dinților învecinați;
 • Probleme ale articulației maxilarului;
 • Apariția procesului de îmbătrânire prematură.

 

Acestea sunt doar câteva dintre consecințele ce pot apărea în cazul în care vă confruntați cu lipsa unuia sau mai multor dinți, consecințe ce pot apărea chiar și în cazul purtării unei proteze.

Implant Dentar vs. Punți dentare

Puntea dentară este cunoscută drept un tratament convențional în cazul dinților lipsă. Cu toate acestea, implantul vine cu extrem de multe beneficii comparativ cu metoda clasică de tratament. Printre acestea, cele mai importante sunt:

dentland

Protejarea dinților învecinați

Pentru a înlocui un dinte lipsă confecționând o punte, dentistul trebuie să șlefuiască doi dinți naturali, unul din dreapta și unul din stânga spațiului lipsa, de multe ori fiind nevoie chiar de scoaterea nervului.

 

Apoi, se realizează cimentarea acestei punți peste cei doi dinți mutilați . Implanturile dentare, pe de altă parte nu au efecte negative asupra niciunuia din dinții învecinați.

dentland

Îmbunătățirea masticației

Eficiența masticatorie în cazul unei danturi complete este de 100%. Dacă mulți dintre pacienți pierd toți dinții și îi înlocuiesc cu punți sau proteze, coeficientul de masticație poate ajunge și la 15-18%.

Prin intermediul implanturilor care pot susține o lucrare fixă, unele persoane pot recupera chiar și 85-90% din eficiența masticatorie.

dentland
dentland

Prevenirea resorbției osoase

Atunci când un dinte este piedut, osul alveolar suferă un proces accelerat de resorbție sub influența forțelor masticatorii directe, traumatizante și la fel, atunci când înlocuim dinții pierduți cu punți sau proteze, dezechilibrele de forțe conduc la topirea osului de sub aceste lucrări.

 

Pe de alta parte, implantul transmite forțele fiziologice în os, menținându-i volumul în timp.

dentland

Menținerea sănătoasă a danturii

Lipsa unui dinte determină ceilalți dinți rămași să își schimbe poziția, lucru care, în timp, favorizează acumularea de tartru în zonele greu accesibile, apariția cariilor și alte probleme.

 

Toate acestea pot fi însă prevenite cu ajutorul implantului dentar.

dentland

Riscuri asociate cu implantul dentar

Există o serie de contraindicații în cazul implantului dentar care pot favoriza eșecul în cazul acestui proces. Cele mai frecvente sunt:

dentland

Probleme locale

 fumatul, igiena defectuoasă.

dentland

Probleme sistemice (generale)

diabetul avansat, stress-ul, boli metabolice ale osului, tratamente cu steroizi, SIDA.

dentland

Supraîncărcare protetică

lucrări pe implanturi ce primesc forțe mai mari decât pot suporta.

dentland

Etapele necesare inserării unui implant

dentland

Realizarea unei radiografii panoramice care ne va putea ajuta în conceperea unui plan personalizat de tratament.

dentland

Inserția implanturilor.

dentland

3-6 luni perioada de vindecare.

dentland

Realizarea lucrării definitive pe implant. Există însă și unele cazuri în care coroana va fi inserată în același timp cu implantul.

 
dentland

Implant dentar Straumann

Producatorii implanturilor Straumann sunt recunoscuti ca lideri în inovație. Materialele inovative folosite folosite pentru realizarea implanturilor Straumann oferă o mai bună osteointegrare, dar și o perioadă de vindecare mai scurtă.

 

 • Aliajul care formează implantul Straumann se numește Roxolid și este compus din 15% zirconiu și 85% titan;
 • Acest tip de implant dentar București este conceput să reziste până la sfârșitul vieții pacientului;
 • Timpul de vindecare este mai scurt, iar timpul aproximativ pentru osteointegrare este cuprins între 6 și 8 săptămâni;
 • Timpul cel mai bun pentru încărcarea protetică la acest tip de implant este la 6 săptămâni de la inserare.
dentland

Implant dentar Megagen Anyridge

Acest tip de implant dentar București oferă o fixare ușoară, indiferent de densitatea osului. Comprimând spațiul pătruns, acest implant dentar oferă și o bună stabilitate.

 

 • Megagen AnyRidge are la baza un aliaj de titan;
 • Este conceput în formă de spirală, iar rolul lor este de a scădea forțele de forfecare ce acționează asupra osului;
 • Foarte mulți stomatologi afirmă faptul că Megagen AnyRidge are o rezistență de 100%;
 • În ceea ce privește osteointegrarea, acest implant oferă o vindecare rapidă, osteointegrarea realizându-se în mai puține zile față de perioada standard;
 • Datoritî formei sale, osul cortical este protejat, astfel încărcarea putându-se realiza pentru majoritatea cazurilor chiar în ziua inserării implantului.
dentland

Implant dentar Alpha Bio

 • Implanturile Alpha Bio sunt realizate dintr-un aliaj de titan, un material biocompatibil care garantează durabilitate;
 • Suprafața lor este netedă, astfel încăt nu dăunează țesutului;
 • Rata de rezistenta Alpha Bio este de 99.6% în cazul implanturilor în maxilarul superior și de 98% în cazul mandibulei;
 • În ceea ce privește osteointegrarea, implanturile Alpha Bio sunt potrivite pentru orice tip de os, iar noua tehnologie accelerează procesul de osteointegrare;
 • Acest tip de implant dentar București permite atât încărcarea imediata (în timpul operației de inserare), cât și încărcarea târzie (la un interval de timp cuprins între 3-6 luni de la inserare).
dentland

Avantajele utilizării ghidului chirurgical în implantologie București

dentland

Amplasarea mai precisă a implanturilor;

dentland

Conservarea structurilor anatomice;

dentland

Timp redus de tratament și operație;

dentland

Intervenție mult mai puțin invazivă, sângeroasă și dureroasă;

dentland

Vindecare post operatorie mai ușoară;

dentland

Intervenție chirurgicală mai sigură, precisă și predictibilă;

dentland

Risc redus de complicații;

dentland

Se vizualizează rezultatul final al tratamentului cu tot ceea ce presupune (inserare implant, coroană dentară etc) pentru a se obține un rezultat garantat pe placul pacientului.

dentland