Ce este chirurgia orală?
Chirurgia orală reprezintă acea ramură a stomatologiei care cuprinde tratamentul operator pentru diverse afecțiuni estetice sau funcționale întâlnite la nivel oro-maxilo-facial.
Această ramură a evoluat extrem de mult datorită tehnologiei avansate, iar procedurile specifice sunt unele foarte uzuale în cabinetele stomatologice.
Experiența medicilor clinicii noastre alaturi de tehnologia de ultimă generație achiziționată fac ca problemele de această natură ale pacienților să fie rezolvate rapid, simplu, precis, fapt ce ar trebui să îi determine chiar și pe cei mai temători să aleagă să se trateze.
Tehnologie și siguranță
Așa cum am menționat și anterior, evoluția tehnologiei a revoluționat tehnicile din domeniul stomatologic și, implicit, din ramura chirurgiei orale.
Pentru a ne asigura că pacienții au acces la cele mai moderne tratamente, sigure și precise, am investit atât în perfecționarea echipei medicale, cât și în tehnologii care să ofere suport în realizarea tratamentelor.
Laserul Fotona Light Walker reprezintă un bun exemplu în acest sens, fiind cu succes folosit în procedurile chirurgicale, datorită beneficiilor cu care vine. Faptul că vine cu două tehnologii incorporate, laserul utilizat în tratamentul țesuturilor dentare dure și laserul pentru tratamentul țesuturilor moi, îl face ideal și pentru ramura chirurgicală.
Trebuie specificat faptul că printre beneficii se numără:
Diminuarea durerii în proporție de 90%;
Precizie și eficiență în efectuarea manevrelor stomatologice;
Siguranță maximă;
Confort;
Nu necesită suturare după intervenția chirurgicală;
Efect bactericid puternic;
Intervenții chirurgicale realizate la Dentland
În cadrul clinicii noastre realizăm o gamă variată de intervenții chirurgicale pentru a putea rezolva diversitatea de probleme cu care se confruntă pacienții. Dintre acestea menționăm:
Regularizarea crestelor alveolare
Chirurgie dentară parodontală
Chirurgie plastică gingivală
Chirurgie dento-alveolară
Având în vedere că informarea corectă poate ajuta pacienții să își depășească teama cu privire la anumite tratamente, în continuare vom prezenta câteva detalii legate de cele mai întâlnite intervenții chirurgicale.
Extracția măselei de minte
Din cauza structurii aparte a molarilor de minte, mulți pacienți necesită extragerea lor, aceasta fiind o decizie care se ia de comun acord între medic și pacient.
Faptul că măselele de minte sunt ultimele care erup, determină de multe ori probleme de poziționare cauzate de spațiul limitat și de situarea în spatele arcadei. Astfel, printre problemele care pot determina necesitatea extracției măselelor de minte se numără:
- Măselele de minte au erupt numai parțial;
- Măselele de minte greșit poziționate pot dăuna dinților învecinați;
- Un chist format în zonă distruge structurile înconjurătoare, cum ar fi rădăcinile dinților vecini.
Din aceste motive, recomandarea extractiei măselei de minte este motivată, ea prevenind probleme precum: apariția durerilor, apariția infecților, apariția umflăturilor, sângerările, etc.
Rezecția apicală
Rezecția apicală este un alt tip de intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează vârful rădăcinii și zonele necrotice, inflamatorii sau chistice, scopul fiind tratarea unei infecții care a recidivat chiar și după un tratament endodontic.
Această procedură se efectuează doar în cazuri speciale, când tratamentul endodontic nu este de ajuns și gradul de infecție este ridicat.
Această procedură, la fel ca toate celelalte din cadrul chirurgiei orale se realizează sub anestezie locală, fapt ce face tratamentul unul ușor și nedureros.
În final, este important de menționat faptul că fiecare organism reacționează diferit la intervențiile chirurgicale în funcție de metabolism. Pentru orice nelămuriri cu privire la tratamente, specialiștii clinicii Dentland vă stau la dispoziție și vă asigură de găsirea unei soluții optime pentru cazul dumneavoastră.